Utvecklingen av Sportskor

Sportskor är lika populär nu som de någonsin har varit. Under en lång tid nu har de överlappade från idrottshallen och in på konsumentmarknaden. En stor industri miljard världen visar sportsko inga tecken på att minska.

Så vad är historien om sportskon? Hur kom de om och varför är de så populära?

Det hela började (som det verkar många saker gjorde) i den viktorianska eran. I mitten av 19-talet, var den brittiska blir mindre. Transport var att utveckla och så var industrin. Klass klyftor hade aldrig varit större. Behovet av fritid växte. Havet verkade närmare än någonsin tidigare. Sport tog bort med krocket, tennis, golf, cricket, rugby och snart fotboll (bet på fotboll) hela formningen. Det var spännande tider. Men allt detta inte kunde uppnås i den traditionella hårda, svart sko.

Ange Liverpool Rubber Company, som utvecklat skor speciellt för att bäras på stranden i komfort. I huvudsak hade de en gummisula och en duk övre. Känd som sand skor, skulle dessa blir vad vi känner som plimsolls och börja resan av den moderna idrotten eller utbildning sko.

I början av 20-talet, var spår utformade i sulorna på skor för att hjälpa dem greppytor ännu bättre. Sportskor integrerades i armén, prospektering utomlands och i idrottslektionerna över hela landet. På Paris-OS 1924, hade det brittiska laget toppmoderna skor, producerad av J.W. Foster and Sons. Framgångsrik på friidrott, idéer för nya sportskor gick över haven till Amerika.

Den tidiga 20-talet såg produktionen av den första basketskon och som sport växte i popularitet efter första världskriget, så att allmänheten ville ha en bit av skor vurm, som bärs av sina sporthjältar. Av andra världskriget, var sportskor säljer mycket bra. Med hjälp av en framgångsrik 1936 OS, fanns det ingen ser tillbaka.

Eftersom varje årtionde passerat, sportsko eller tränare som används i Storbritannien blev mer av en måste ha objekt. Enorma sportsko företag vuxit upp från Tyskland, USA och Storbritannien. De började ta över marknaden från den konventionella lädersko gamla. En mode uttalande bland ungdomar, har tränare spridit sig utanför sportvärlden och har blivit rotad i vår kultur forever.