Tips för att välja Mönstrade Gardiner

Med ett stort utbud av designer gardintyger på marknaden idag, kan det vara särskilt svårt att avgöra vilken som skulle se bäst i ditt hem. Det finns många olika aspekter att beakta, inklusive färg, längd, stil, tjocklek, textur och mycket mer.

Valet komplicerar sig ännu mer om du funderar på att välja en mönstrad design, som att köpa något med en unik stil som ser bra ut när det paras ihop med alla andra inredningen i ett rum kan vara svårt att dra bort. Med detta i åtanke, här är våra bästa tips för att välja mönstrade gardiner som ser fantastiskt.

Det första man måste komma ihåg när du väljer någon form av mönstrade prydnadsföremål – om en exotisk område matta eller designer gardintyger – är att man bör vidtas för att undvika dem överväldigande ett rum eller göra utrymmet ser alltför ”upptagen”. Detta kan ofta hända när du redan har ett stort antal av mönstrade artiklar i ett rum, med tillägg av en mer att alltför mycket.

Även om alltför många olika mönster kan göra ett rum verkar som det för mycket händer är i det, dekorativt sett alltför mycket av samma mönster kan också vara överväldigande. Detta kan hända när någon älskar ett visst mönster en hel del – till exempel flock eller Chevron – och pryder allt med det.

Även om dessa mönster är utan tvekan fantastiska, är det alltid bättre att använda mönster i små doser. Om du gillar Chevron, till exempel köpa några djärva designer gardintyger i detta mönster, men hålla resten av rummet relativt enkelt och vanligt. Du kan också välja en delikat blom- gardin design och komplettera den subtilt med några blom- konstverk eller en vas med blommor.

Förutom att se till att alltför många mönster inte överbelasta ett rum, tänk på att mönstrade gardiner också därför inte fungerar mycket bra om du redan har mönstrade tapeter. Som tidigare nämnts, kan detta göra ett mellanslag ser alltför upptagen med alla de olika mönster som går i den.

Om du har mönstrade tapeter, i stället välja enfärgad designer gardintyger, eftersom dessa kan se bedövning utan att dra uppmärksamheten bort från din vackra tapeter design. Å andra sidan kan ett rum fullt av rena färger ofta hantera även de mest levande och extravaganta av mönstrade gardiner.

Det är värt att komma ihåg att vissa rum tar bättre djärva, mönstrade mönster än andra; små rum kan överväldigad av ljusa eller komplicerade mönster, medan subtila utseende kan göra ett stort rum verkar svag och tråkig. När du väljer dina mönster, därför syfta till att bo i proportion till rummet självt.

Mindre, mer intrikata och mer känsliga mönster kan se fantastisk ut i ett mindre rum, så om du vill använda punkter eller kritstrecksrandigt här, syftar till att gå efter mönster som är mindre i design. Om du har en stor storlek rum, men varför inte ändra en delikat blommönster för vissa gardiner med stora uppseendeväckande utskrifter av rosor eller exotiska blommor?

För dem som är osäker på vilket mönster att gå efter, är den bästa idé att leta utsträckning för exempel på redan inredda rum med en design som du är intresserad av att replikera sig själv. Genom att titta genom design tidskrifter eller på webbplatser som Pinterest, är det relativt lätt att hitta hundratals idéer för att dekorera ditt rum med mönstrade designer gardintyger.

Som nämnts ovan, vara noga med att söka efter idéer som passar ditt rum hemma, leta efter mönster för utrymmen som liknar din i storlek, och notera hur den speciella mönstret ser ut i förhållande till utrymmet. Utöver detta, ta del av den andra inredningen i rummet – är det också mönstrade och fet eller är mer subtila solida färger och mönster som används?