Varför behöver jag förbereda min väggar före målning?

Du kanske har märkt skillnaden i kvalitet på lackeringen av en professionell och när du gör det själv. Detta är delvis på grund av utbildning och erfarenhet professionella målare får under sitt arbete under de olika projekten. Det finns dock ett litet trick att regelbundna DIYers också kan dra nytta av att få jämnare professionell finish i sitt arbete och att hemliga knep är vägg beredning.

Precis som namnet antyder, är vägg förberedelse en process genom vilken du förbereda ytorna för en effektiv lack framöver. Följ stegen som anges nedan:

1. städ- Högtryckstvätt är perfekta för rengöring av ytterväggar av huset och rensa bort det mesta av smuts och grime. Du kan också tvätta interiörer väggar och andra ytor du planerar att måla för att avlägsna överskottet smuts och muck samlats där. För kök du skulle behöva olje städare att bli av med oljiga varumärkena nära spis och ugn områden.

2. Scrapping- Köp en skarp skrapa från järnaffär och skrot bort den gamla färgen från väggarna och träytor i rena, långa slag. Se till att ytan är helt torr innan skrotning för att få effektiva resultat.

3. fylla-Hitta alla skråmor och hål och använda väggen kitt eller POP att fylla dem. Du kan också använda hartsfyllmedel för stora hål och göra smärre korrigeringar i hörn för balans. Proffs använder ofta sågspån med lim för att fylla hål i träkonstruktioner.

4. Sanding- Du kan använda en sandpapper, slipning svamp och makt sander maskiner för att jämna ut kanterna och ge ytor en nivå finish. Detta skulle bidra till att undanröja små knölar och gör också ytan en liten texturerad som hjälper den nya färgen att hålla bättre.

5. Priming- Om du frågar någon professionell målare i Joondalup om priming, han / hon skulle uttrycka det som en av de viktigaste aspekterna av förbehandling. Det finns olika primers som finns på marknaden i enlighet med ytorna och de olika ändamål de används för liknande fläck blockering, fukt block och alla primers väderskydd.