Dekorera för helgdagar – steg för att komma It Right

Jag läste nyligen att den mycket produktiv, och oerhört populära författare Nora Roberts sa en gång: ”Om något är inte speciellt, då är det vanliga”. Låt det sjunka in en stund.

Det är intressant för mig att Ms Roberts kommentar, i och för sig, är utan dom. Tanken att något identifieras som ”särskild” eller ”vanlig” verkar bära identiska vikt betydelse. Skillnaden eller hierarkin bland villkoren har lämnats till definitionen av själva orden. Ordinarie definieras av ordlistan som ”en gemensam vardag slag, alldaglig” medan ”särskilda” svartabörshajar något som ”ovanligt eller bättre, som hölls i aktning”. Så det är här, i definitionerna, att skillnaden och preferenser blir uppenbar. Ingen vill höra sig själva beskrivs som ”vanlig”.

Detsamma gäller för alla livets ”strävanden; den mänskliga naturen, genom århundradena, har visat sig vara en anhängare av allt som är speciell. Varför nöja sig med vanliga när speciellt är ett möjligt alternativ? Vad är det då som skiljer den speciella från det vanliga?

Jag har kommit att tro att det finns fyra grundläggande stegen i att skifta från det vanliga och göra något (ja, inklusive julpynt) Special.

Här är mina 4 steg:

1. har ett mål. Ingenting i livet är möjlig om mål eller mål inte är klart definierat. Så när du börjar överväger hur man däck dina salar under helgdagar 2015 finna inspiration och ett mål blir avgörande. Jag vänder mig till böcker, tidskrifter och internet när jag börjar samla inspiration för ett kommande projekt. Ibland sker detta i form av en enkel fil på min laptop. På senare tid har jag blivit beroende av Evernote som ett praktiskt verktyg för att lagra bilder och information. Det finns tillfällen när en verklig storyboard gör stor känsla och så det är vad jag kommer att använda för att samla inspirationsbilder för ett visst projekt. Poängen för dig är att hitta något som gör att du kan samla in bilder som inspirerar.

2. Skapa en plan. Planering är underskattad. Jag tycker att när jag investera tidsplanering, är min faktiska produktionstiden minskat kraftigt, liksom misstag och det avfall som kan följa projekten inte helt genomtänkt. Så använd en projektledning flödesschema, en stor gul anteckningsblock eller stift upp 3×5 registerkort på väggen men investera tid och tanke i varje steg som krävs för att skapa resultat som dokumenterats i dina inspirationsbilder.

3. Samla dina resurser. Framgångsrikt genomföra någon plan kräver en gedigen kunskap om dina resurser. Detta kan endast uppnås genom noggrann planering. Genom att skapa en huvudlista över de produkter, tillbehör och material som du behöver för att förverkliga din dröm du eliminera dessa irriterande resor över staden för att ett objekt du har glömt. När du har samlat ditt huvudlistan telefon och internet är dina bästa resurser för att fastställa vem som kommer att bli dina viktigaste resurser. Gör detta i god tid så allt inte är lätt tillgängliga kan levereras till dig.

4. Gör det ett parti. När det gäller att semestra dekorationer kan det vara ett ensamt jobb när du inte inkludera andra. Oavsett om det är familj eller vänner; oavsett om det är en full-on händelse (tror inbjudningar … et al) eller bara ett fåtal insamling för att hjälpa till, göra semester dekorera kul. Sätt säsongs musik. Häll några vuxna drycker (för vuxna) och börja göra din semester dekorera drömmar